Any acadèmic

Al British American Institute fa 25 anys que organitzem experiències educatives per a nens, joves i adults.

El nostre objectiu és facilitar l’aprenentatge de llengües mitjançant la immersió i intercanvi cultural que fa que l’estada sigui una experiència enriquidora en tots els sentits.

El nostre tracte personal, proper i professional ens permet conèixer de primera mà les necessitats de cada estudiant i de la seva família per així oferir-los la millor experiència acadèmica a l’estranger.

Estudiar a l’estranger, per què?

  • Una experiència inoblidable i enriquidora en tots els sentits per a l’alumne i que a més, li proporciona el mateix curs escolar que estaria fent aquí.
  • La manera més eficaç i efectiva d’aprendre l’anglès. Es tracta d’una immersió cultural i lingüística completa. Les classes s’imparteixen en anglès i l’alumne conviu immers en l’idioma les 24 hores del dia.
  • Creixement personal i maduresa. L’alumne aprèn a ser més independent, a conviure amb una altra cultura i altres companys, a acceptar responsabilitats, a desenvolupar la seva capacitat d’adaptació i valors com el respecte i la tolerància.
  • Valor afegit en el expedient acadèmic.

Passos a seguir:

1) ASSESSORAMENT PERSONAL

Mitjançant una sèrie d’entrevistes i sessions informatives coneixerem al detall les expectatives de l’alumne i de la seva família.

Disposem d’una àmplia varietat d’opcions que s’ajusten a cada perfil d’estudiant: estades d’un trimestre, d’un semestre o d’any escolar complet. Ajudem a escollir la millor opció perquè estudiar a l’estranger sigui una experiència completa en tots els aspectes: educatiu i personal.

2) PREINSCRIPCIÓ

Cada programa té diferents requisits, per això abans de realitzar la inscripció és necessari fer una prova de nivell d’anglès i lliurar l’expedient acadèmic de l’estudiant (últims 3 cursos).

3) INSCRIPCIÓ Al PROGRAMA

Una vegada presa la decisió de realitzar el programa i tenint en compte les dades facilitades en les anteriors fases, és el moment d’escollir la destinació adequada per a l’estudiant i realitzar la inscripció mitjançant el nostre formulari.

4) DOCUMENTACIÓ

En aquesta fase iniciem la gestió amb el país de destinació, mitjançant l’emplenament i lliurament de tota la documentació particular de cada programa: dades personals, passaport, informes mèdics, cartes de recomanació, consentiments legals…

5) ORGANITZACIÓ DE L’ESTADA

En aquesta fase coneixerem els detalls concrets sobre l’escola i l’allotjament, aquesta informació pot trigar més o menys depenent del tipus de programa escollit.

En tot moment ens mantenim en contacte amb l’alumne i la seva família informant-los i assessorant-los.

És molt important que l’alumne estigui preparat per estudiar a un altre país i en un altre idioma; i que conegui bé les normes, costums i cultura d’una experiència d’aquest tipus. Per a això oferim tota la informació necessària perquè l’estudiant tingui una fàcil adaptació.

També, és en aquesta fase en la qual ajudem a la família a tramitar el visat (en cas de ser necessari) i en la compra dels vols al país de destinació.

6) SEGUIMENT DURANT EL CURS

Durant l’estada realitzem un seguiment de l’adaptació i resultats de l’alumne, mantenint-nos en contacte amb la família natural, la família d’acolliment, l’escola i el mateix estudiant.

Per a nosaltres cada estudiant és tractat com a part de la nostra família.

7) GESTIÓ DE LA CONVALIDACIÓ

És fonamental que el curs realitzat a l’estranger sigui convalidat en el sistema educatiu espanyol. Per això el British American Institute ens encarreguem en tot moment de les gestions necessàries perquè la convalidació sigui efectiva:

  • Guia en l’elecció d’assignatures del curs a realitzar
  • Tramitació de l’expedient acadèmic tant a l’estranger com en el Ministeri d’Educació.

Cal tenir en compte que les estades inferiors a 10 mesos (any escolar complet) no són convalidables a cap país. En aquests casos recomanem parlar amb l’escola d’origen de l’alumne que serà qui dictarà el procés a seguir per continuar amb la seva formació a la tornada.